Til deg som skal fly

Veibeskrivelse

Oslo lufthavn, Gardermoen

Inngangen til hangaren vår på Gardermoen ligger på vestsiden av flyplassen, litt nord for GA-terminalen. 

Kommer du med bil er det parkeringsmuligheter like utenfor hangaren. Kjør til bussholdeplassen som heter Luftambulansen (se kart under). Når du er fremme kjører du inn den åpne porten, og svinger til venstre. Følg veien og hold til venstre til du ser parkeringsplassen til Gardermoen Flyklubb på høyre side. Her kan du parkere, så kommer piloten kommer ut og møter deg til avtalt tid. Dersom porten skulle være stengt kan du ta kontakt med piloten, som kommer ut og henter deg.

Om du reiser med kollektivtransport, kan du ta Flytoget til hovedterminalen og deretter gå bort og forbi hotellet Park Inn i Henrik Ibsens veg. Der finner du et busstopp som heter Flyporten. Herfra tar du buss 420 til stoppestedet som heter Luftambulansen, og følger veibeskrivelsen over derfra. Buss 420 går 20 og 50 minutter over hver time, og reisetiden er 13 minutter.

Kjeller flyplass

Småflyhavna ligger på østsiden av flyplassen. Piloten møter deg på parkeringsplassen utenfor porten (se kart nedenfor).

Kommer du med bil, er det parkeringsmuligheter på parkeringsplassen like utenfor porten.

Om du reiser med kollektivtransport, kan du ta toget til Lillestrøm og deretter buss 100, 340 eller 360 til stoppestedet Måsasvingen øst eller vest, som er kun noen minutter å gå fra flyplassen.

Praktisk informasjon

Møt presis

Det er viktig at du møter opp til avtalt tid. Spesielt på Gardermoen må vi innhente såkalte slot-tider for avgang og landing siden trafikken her er stor. Da kan forsinkelser bety at flygningen må kanselleres.

Dette må du ha med

Du må huske å ta med deg legitimasjon. Uten legitimasjon slipper du ikke igjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Dette bør du ha med

Du bør ha med deg en vannflaske, solbriller og selvsagt fulladet kamera eller mobil! Det er varmeapparat i flyene, men om vinteren bør du likevel ha med deg varme klær. Noen av flyene flys med stikke, og da er det praktisk for den som sitter foran å ha på bukser eller shorts istedenfor kjole eller skjørt.

Farlig gods

Du kan ikke ha med deg farlig gods som våpen, eksplosiver etc. Er du usikker på hva som er tillatt, så spør piloten på forhånd.

Inspeksjon av bagasje

Piloten kan be om å få inspisere bagasjen din. Motsetter du deg dette, vil flygningen bli kansellert.

Alkohol og andre rusmidler

Husk at du ikke kan være påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Ta også en ekstra titt på reglene for passasjerer.

God tur!

Kontakt

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.